karriarguiden.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Karriarguiden.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gällö Timber AB

Gällö Timber AB bildades 1 juni 2010 med AB Persson Invest och SCA som ägare med 50 procent vardera. Vi har gjort stora investeringar under de senaste åren och Gällö Såg är nu ett mycket modernt och välinvesterat sågverk som ligger i topp när det gäller effektivitet.

Vi på Gällö Timber värderar våra medarbetare högt och erbjuder mycket konkurrenskraftiga löner och en god arbetsmiljö. Vi utmanar varandra till att varje dag bli lite bättre eftersom det också gör att vi har kul på jobbet. Medarbetarnas motivation och engagemang är avgörande för vår möjlighet att nå långsiktig lönsamhet.

Historik

Det första sågverket som anlades på den plats där nuvarande såg är belägen, var Gällö Ångsåg som invigdes 1879. Huvudägare och disponent från starten och under de kommande 7 åren var den danske sjökaptenen O.C. Hammer. Sågverket anlades i samma period som järnvägen mellan Sundsvall och Trondheim byggdes vilket skulle underlätta export av trävarorna via hamnarna i de båda städerna.

I gamla protokoll från 1870-talet framgår det att initiativtagarna till sågverksbygget hyste farhågor att skogstillgångarna i området inte skulle räcka till att försörja sågverket med råvara. Råvarufrågan var redan då ett hett ämne som fortfarande lever kvar i branschen.

1963 drabbades sågverket av en omfattande brand som förstörde såg, hyvleri och matsal samt stora mängder trävaror. Det beslutades snabbt att bygga upp sågen igen och redan i augusti 1964 startades produktionen igen.

Sågverket har drivits i varierande ägarskap fram till 1968 då AB Persson Invest förvärvade bolaget. En avgörande investering för sågverkets fortsatta existens skedde 1998-99 då en ny såglinje installerades. Den investeringen innebar en helt ny sågteknik och effektiv produktion vilket lade grunden för fortsatt utveckling av företaget.

 

 

Bransch

Sågverk

Anställda

160

Huvudkontor

Gällö

Adress

Öhn 160, 840 50

Webbplats

language

Missa inga jobb från Gällö Timber AB

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor